mandag den 20. april 2009

Tiomila

Fire stks. SET-drenge smuttede til Skåne for at løbe årets Tiomila for Springcup OK's førstehold. Løbsterrænet var Perstorp og temmelig atypisk for Tiomila da Perstorp ligger i Skåne og Tiomila jo hører til ved Stockholm. Det betød at terrænet var mere danskervenligt end vi er van til og det var da også tydeligt gennem hele konkurrencen at danskerne både på vores hold og på de andre hold havde lidt mere at vise end vi plejede.

På springcups hold skulle Peter løbe førsteturen (13 km nat), jeg løb 3-turen (7 km nat), Ulrik 4-turen (Långa natten, 122 km) og Troels 7-turen (10 km nat/gry). Desuden løb Marius Thrane, Andreas Olesen, Andreas Boesen, Bjarke Refslund, Kasper Fjellerup og Rasmus Folino på holdet.

Peter løb en forrygende førstetur, og sluttede med at komme ind i tet-gruppen som nr 18, 1 min efter førende løber som havde rykket hul til allersidst. Peters taktik på turen havde været at starte godt tilbage i feltet, tage det roligt i begyndelsen og bomme førsteposten med et lille minut, ellers er der jo ikke rigtig nogen udfordring i at skulle komme hjem med teten!

Marius tabte lidt terræn på 2-turen og sendte mig i skoven som nr 67 et lille kvarter efter teten men med god mulighed for at hente placeringer. Jeg løb ind i skoven med 2 andre løbere, og det virkede som om vi lå i et hul uden andre løbere omkring. Det skulle dog vise sig at der var masser af løbere i skoven omkring mig hele vejen rundt på banen, men pga. mange og store gaflinger føltes det ikke sådan før vi kom til de allersidste poster hvor folk blev samlet. Jeg løb et meget kontrolleret stafetløb, bommede omkring 27 sekunder i alt, og kunne sende Ulrik i skoven, på den ugaflede långanat, som nr 54 lige i bagtruppen på et kæmpe felt der skulle vise sig at vokse sig til långanatten-ekspressen.

Ulrik tog en dag på arbejdet som man siger, og gjorde lige nøjagtig som han skulle, gav den fuld møffe og holdt sig til ekspres-toget hele vejen rundt. Til sidst var toget 40 mand stort, og at vi kom med det tog rundt betød at vi kom flere minutter foran mange af vores konkurrenter som aldrig fik en chance for at indhente os igen, Ulrik løb i mål som 39'er - fanme godt gået Ulrik.
Scenen var derefter overladt til ungdommen og de løb godkendt på alle turene. Troels kom i spil på 7-turen og på trods af store maveproblemer kom han igennem turen på en god tid. Til slut kunne Lille-Folino løbe os i mål på en 52. plads lige efter Pan Århus. Mit bud er at det er vores næst-bedste resultat med Springcup OK nogensinde, og vi kan dælme være tilfredse. Tak for en super tur. Tjek alle resultaterne på Tiomila.se/2009